Kom langs bij de NOS!

De elfde editie van de Open Studio Dagen op het Media Park komt er aan! Op zondag 2 september is ook de NOS aanwezig en kunnen bezoekers op het Journaalplein snuffelen aan het vak van verslaggever of presentator. Er is een leuke fotocorner, de Jeugdjournaal bus staat er weer en er zijn verschillende workshops te volgen van bekende presentatoren over nieuws, het weer en sport. Houd er wel rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn, dus schrijf je meteen in bij de inschrijfbalie op het plein.

Nieuws
Jeroen Overbeek is al jaren een vast gezicht als presentator van het NOS Journaal. Om 14.45 uur gaat hij alles vertellen over zijn werk. Want hoe werkt dat allemaal bij een live-uitzending? En hoe pakt Jeroen het aan als er breaking news is? Kortom: antwoorden op prangende vragen over het nieuws.

Sport
Altijd al benieuwd geweest hoe de grote sportevenementen van de NOS tot stand komen of hoe een commentator zijn werk doet? Arno Vermeulen vertelt vanaf 12.15 uur alles over commentaar geven bij wedstrijden en natuurlijk ook over het afgelopen WK in Rusland.

Jeugdjournaal
Het belangrijkste nieuwsprogramma voor kinderen, het NOS Jeugdjournaal, bestaat inmiddels 37 jaar. Op zondag 2 september tijdens de Open Studio Dagen kun je een kijkje nemen in de Jeugdjournaalbus op het plein. Ook is er een workshop om 11.00 uur waarbij je komt te weten hoe zo’n uitzending gemaakt wordt en hoe het er achter de schermen aan toegaat.

NOS Langs de Lijn
Ook dit jaar valt de Open Studio tijdens de uitzending van NOS Langs de Lijn. Het op één na oudste radioprogramma van Nederland biedt de mogelijkheid om de zondagmiddaguitzending live mee te beleven. Schuif tussen 14.00 en 17.00 uur aan in onze speciale studio en kijk hoe presentatoren Hugo Borst en Henry Schut schakelen tussen sporten als voetbal, hockey en motorsport. En zie en hoor hoe onze commentatoren hun werk doen.

Weer
Willemijn Hoebert is dé expert op gebied van het weer. Zij gaat om 13.30 uur in een presentatie precies uitleggen hoe je een weersverwachting maakt. En ze vertelt leuke feiten over het weer en beantwoordt vragen.

Tagsnos