Neem een kijkje in Beeld en Geluid

Beeld en Geluid pakt elk jaar weer uit!

Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan verschillende activiteiten en een kijkje nemen in de Beeld en Geluid Experience voor slechts 5 euro (familieticket 15 euro voor max. 5 personen). Ontdek de wereld van media en ga zelf aan de slag. Hieronder vertellen we je over alles wat er te zien en beleven valt!

Uit de schatkamers van Beeld en Geluid
Loop de route en ontdek bijzondere verhalen en mooie objecten uit de schatkamers van Beeld en Geluid. Start elke 15 minuten of wanneer er een groep van 15/20 mensen klaar staat.

Spring in je tekening
Leeftijd: 6+

Speel de hoofdrol in je eigen film! Verzin een verhaal en maak een tekening van de plek waar het zich afspeelt. Met behulp van green screen techniek word je in je eigen tekening gefilmd. Spelen, vliegen, wandelen, zwemmen en zweven, in je eigen tekening kan het allemaal! Deelname op inloop.

Deze activiteit wordt aangeboden in samenwerking met Cinekid.

Doorlopende workshops/activiteiten

GIF’ jes maken
Teken, knip en knutsel met beelden uit het mooie archief van Beeld en Geluid. Maak hiermee je eigen GIF’je!

Maak je eigen vlog!
Doe verslag van de activiteiten in Beeld en Geluid met je eigen vlog! Ga op pad met een camera en monteer je beelden daarna tot een mooi eindresultaat.

Het maakbare leven (greenscreen)
Heb je altijd al New York willen bezoeken? Met een cocktail op een tropisch strand willen liggen? Of wil je misschien een reisje maken naar de maan? Vandaag kan het! Ga op de foto op je droomlocatie en deel hem met je vrienden.

Muziekids
Muziekids staat met een stand in Beeld en Geluid waarin kinderen een kijkje kunnen nemen en kennis kunnen maken met muziekinstrumenten.
Stichting Muziekids wil de mogelijkheid creëren, om kinderen tijdens het verblijf in een ziekenhuis kennis te laten maken met het zelf maken en spelen, beluisteren en beleven van muziek!


Zondag 2 september 14.00 uur

Interview met Tineke de Nooij

Tineke de Nooij (1941) ontving in 2018 de Ere-Zilveren Reissmicrofoon en kreeg in 2016 de prestigieuze Marconi Oeuvre Award uitgereikt voor haar pionierswerk in het radiovak, die al op 12-jarige leeftijd begon bij de AVRO. Haar iconische omroepstatus kreeg 123456789 Tineke, presentatrice en eerste vrouwelijke DJ, van Koffietijd met Tineke bij Radio Veronica en als presentatrice van verschillende televisieprogramma’s voor Veronica. Tegenwoordig is Tineke de Nooij, op vrijdag en zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur, te horen op NPO Radio 5 met TinekeShow bij Omroep MAX.

Peter Schavemaker, mediajournalist en auteur van het boek 100 jaar Hilversum Mediastad, interviewt Tineke de Nooij over haar bijzondere radio- en televisiecarrière.